Dapatkan Sayuran Segar Hanya di Kea Farm


Mendapatkan sayuran dan buah-buahan segar adalah misi sampingan apabila berkunjung ke Cameron Highlands. Selain dari membeli di pasar Brinchang, saya lebih suka membeli sayuran dan buah-buahan segar di Kea Farm.

Seawal pukul 7 saya dah sampai Kea Farm. Hajat di hati taknak tersangkut dalam kesesakkan kenderaan dan lautan manusia, tapi kecewa sebab pukul 7pagi Kea Farm masih belum bukak. Para petani masih belum balik dari memungut hasil di ladang.

Untitled
Sambil menunggu, sambil sarapan di gerai berhampiran. Sejuk sampai mengiggil. Pekena teh panas barulah ok sikit.


Jam 8 pagi kelihatan bas pelancong memenuhi parking. Orang ramai mula berpusu-pusu menyerbu gerai yang baru dibuka. Pekedai pulak sibuk memungah sayur-sayur segar dari ladang. Strawberi dan limau menjadi tumpuan saya disamping sayuran segar lain. Memang fresh dan tak rugi berawal pagi ke Kea Farm.
SHARE

Unknown

Ini catatan perjalanan aku untuk aku abadikan menjadi kenang-kenangan. Selagi aku hidup, aku akan terus menulis dan menulis di dalam blog ini. Catatan ini sekadar catatan peribadi. Bukan untuk rujukan mahupun dijadikan asas hujjah dalam perdebatan. Teruskan membaca atas pilihan sendiri.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment

Before submitting your comment or should you be unaware of this, read up my comment policy . Hopefully this answers all your question regarding how I attend to readers comments.