Hi-Tea Di Restoran Atmosphere 360 Menara Kuala Lumpur

Di ketinggian 282M dari aras laut, memang betul-betul tinggi minum teh je pun. Entah rasa tehnya sama macam kat bawah ntah tak. Sekadar mencuba dan bawak mak merasa minum tempat macam tu.

Bukan nak menangkan nafsu,tapi sekadar nak menggembirakan hati si Ibu. Seronok tengok Mak gembira. Walaupun tak diucapkan dengan kata-kata, tapi senyuman puas tu jelas kelihatan.. Hi Tea bersama Mak mertua,isteri dan adik ipar di Menara Kuala Lumpur memang seronok. Menikmati makanan sambil round satu KL.

"Makan duduk!"... 
"Jangan makan berdiri". 
"Makan tangan kanan"... 
"Baca doa sebelum makan" 

Macam-macam peringtan dan pesanan penaja yang kita dah dengar berkaitan adab ketika makan. Kalau makan sambil bercakap ditegur kata tak sopan.. Makan sambil berdiri katanya amalan syaitan..tapi hari ni aku makan sambil berputar-putar, tapi katanya..."fuhyooo... Best la.." Mujuq tak kata..." Kurang ajaqqqq"

Hajat nak bawa mak makan kat tempat tinggi ni terlaksana sudah..Syukur Alhamdulillah...

Wajah Ceria memasing
Ceria wajah mak kan..
Dalam masa 2jam, silalah makan sepuas-puasnya. Kalau rasa perut dah full, bangunlah dan sila buat senaman ringkas untuk mempercepatkan proses penghadaman. Lepas tu, sambung lagi. Makan, makan dan makan sampai masa tamat ( dah macam pertandingan siapa makan paling banyak. ^___^.) Bukan apa, supaya rasa berbaloi datang ke sini. 

Makan sampai licin..
Hi Tea ni dari jam 3.30-5.30 je dengan kadar bayaran Ringgit Malaysia tujuh puluh seorang. Dinasihatkan jangan makan tengah hari supaya korang boleh sediakan ruang yang luas untuk menu kat Angkasa ni.. Bukan menunya yang istimewa tapi, tempatnya tu yang sangat istimewa, Atmosphere 360.

Untuk mendapat harga yang lebih berbaloi, boleh dapatkan coupon melalui Groupon. Kena tempah awal sebab tempat sangat terhad. Nak makan tengahari ke, Hi-Tea ke, Dinner ke, pilih je pakej yang berkenan. Terus terang cakap, makanan biasa-biasa je.

Seperkara lagi, ada dress code ye nak makan kat sini. Jangan pulak pakai selipar jepun dengan pakaian yang tak sudah datang. Memang kena halau la jawabnya.

Barulah betul....Jalan-jalan, cari makan...
Pemandangan dari atas. Gayat...
Sebenarnya istilah "kurang ajaq" tu bukan sebab makan berputaq, tapi kurang ajaq sebab hang makan tak ajak aku..huhhhh...hehehehhe.


SHARE

KHAIRUL AMRAN

Ini catatan perjalanan aku untuk aku abadikan menjadi kenang-kenangan. Selagi aku hidup, aku akan terus menulis dan menulis di dalam blog ini. Catatan ini sekadar catatan peribadi. Bukan untuk rujukan mahupun dijadikan asas hujjah dalam perdebatan. Teruskan membaca atas pilihan sendiri.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. boleh beli kat Grupon? best ni... tak pernah lagi gi buffet makan kat atas tu.. naik cuma nak tengok bawah jer... paahal gayat kritikal

    ReplyDelete

Before submitting your comment or should you be unaware of this, read up my comment policy . Hopefully this answers all your question regarding how I attend to readers comments.