Perlukah Berhutang Nak Pergi Travel?

Tersentuh hatiku bila melihat iklan ini. Ajar la orang ramai berhutang untuk travel. Sebab ia menguntungkan. Balik bercuti, gadai la harta benda untuk membayar hutang tu.

Ni sebenarnya satu konsep yang salah apabila nak bercuti. Cuti itu perlu.. Kalau ada lebihan duit barulah boleh bercuti. Kalau nak sangat ada duit lebih, menyimpan bukan meminjam. 

Okeh.. itu je tips travel kali ini. Apa kata kita kongsi idea macam mana nak kumpul duit cara masing-masing bagi memenuhi impian untuk travel ke serata dunia.
SHARE

KHAIRUL AMRAN

Ini catatan perjalanan aku untuk aku abadikan menjadi kenang-kenangan. Selagi aku hidup, aku akan terus menulis dan menulis di dalam blog ini. Catatan ini sekadar catatan peribadi. Bukan untuk rujukan mahupun dijadikan asas hujjah dalam perdebatan. Teruskan membaca atas pilihan sendiri.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment

Before submitting your comment or should you be unaware of this, read up my comment policy . Hopefully this answers all your question regarding how I attend to readers comments.